Akkus vagy vezetékes porszívót válasszunk?

Akkus vagy vezetékes porszívót válasszunk?A tökéletes porszívó kiválasztása sosem egyszerű, ugyanis rengeteg különböző dolgot figyelembe kell venni, ha nem akarunk rossz porszívót vásárolni. Az egyik ilyen szempont, hogy akkus vagy vezetékes porszívót válasszunk-e.

Korábban szinte mindenki a vezetékes porszívót választotta, azonban az akkus porszívónak is vannak előnyei, így az utóbbi időben megnövekedett a népszerűsége.

A vezetékes porszívók rendszerint magasabb teljesítménnyel működnek, így sokkal jobb munkát lehet velük végezni. Az áruk is alacsonyabb, különösen, ha azonos teljesítményt szeretnénk elérni mindkét változattal. Hátrányuk, hogy csak addig lehet őket használni, amíg a vezeték (vagy a hosszabbító) elér. Emellett nagyobb helyet foglalnak el, mint az akkus porszívók.

Az akkumulátoros porszívók kisebb eszközök, és ahogy a nevük is mutatja, nincs vezeték, hanem akksi van, amiről működnek. Töltésük egyszerű, egy adapterrel rendelkeznek, amit bedugva töltődik a porszívó akkumulátor. Előnyük, hogy ezek általában kézi porszívók, így kis helyen is elférnek, valamint könnyedén használhatók is. További előny, hogy olyan helyen is működnek, ahol egyáltalán nincs áram. Hátrányuk is van, egyrészt a kisebb teljesítmény, másrészt rendszerint nem rendelkeznek porzsákkal, így sokkal gyakrabban kell őket tisztítani. Előfordulhat, hogy akár minden használat után ki kell tisztítani a porgyűjtőt.