Használj környezetbarát szigetelési rendszert

Használj környezetbarát szigetelési rendszertHázépítéskor, felújításkor nagyon fontos a megfelelő szigetelés kialakítása, ugyanis télen segít kinn tartani a hideget, nyáron pedig pont fordítva, segít kinn tartani a meleget. A legtöbb gyakran használt hőszigetelési anyag nem túl környezetbarát, a GS-Modules új, szalmából készített rendszere a környezetre sincs rossz hatással, és a teljesítménye, hőszigetelő képessége is nagyon jó.

A hőszigetelési rendszert nagy nyomással összenyomott szalmákból készítik, akár 80-250 kg/m³-re is összenyomják a szalmát, így rendkívül tömör, jó szigetelőképességgel rendelkező anyagot kapnak. Ezeket aztán táblákra vágják, akkora méretűekre, melyek könnyen szállíthatók, beépíthetők.

A hőszigetelő blokkok különböző vastagságokban is elérhetők, 5 és 25 cm közötti vastagságokat lehet választani, és a táblákban érkező szigetelésből gyakorlatilag bármilyen alakzat szabadon kivágható, anélkül hogy a teljesítménye romlanak a szigetelésnek. A hőszigetelést egy jobb minőségű, nagyobb késsel is lehet vágni, így akár plusz befektetést nélkül is megoldható a méretre vágás.

A hőszigetelések egyik gyakori problémája a hőhíd keletkezése, szerencsére ettől sem kell aggódni ennél a szigetelés rendszernél, ugyanis a két rétegben alkalmazott szigetelést úgy építik be, hogy a hőhidak kialakulását megelőzzék.