Ninja akadályversenyek amatőrök számára

Ninja akadályversenyek amatőrök számáraA tv-ben nagy népszerűségre szert tevő Ninja Warrior és Exatlon műsoroknak köszönhetően az átlagemberek között is egyre többen vannak azok, akik meg szeretnék magukat mérettetni hasonló versenyen. Szerencsére ma már lehetőségük is van erre, köszönhetően az olyan szolgáltatásoknak, mint a Ninja Warrior versenyek szervezése.

A versenyek során lehetőség van a tv-ben látott versenyzőkkel is megmérkőzni, de a kevésbé jól edzettek hasonló felkészültségű versenyzőkkel is összemérhetik tudásukat. A versenyeket három különböző kategóriában szervezik, gyerek, felnőtt és családi kategóriákban mérhetik össze tudásukat az emberek.

A versenytípusokat tekintve is három típus közül választhatnak az érdeklődők, ninja verseny, akadályfutam és ninja ügyességi vetélkedő. Mindhárom verseny során hiba, akadályról történő leesés után is be lehet fejezni a versenyt, a különbségeket a pontozás módja és az határozza meg, hogy hányszor lehet nekifutni egy akadálynak.

Ninja verseny során a sikertelenül vett akadálynak nem lehet újra nekifutni, hanem a következőtől kell folytatni, de az addig átért távot pontozzák. Az akadályfutam lényege, hogy minden akadálynak bármennyiszer neki lehet futni, és az sem jelent problémát, ha valaki nem tud teljesíteni egy adott akadályt, ilyenkor egy kis „büntetés” feladatra kell viszont számítani. A ninja ügyességi verseny egy az egy elleni versenyeket jelent, sikertelen akadály esetén a következő akadálytól kell a versenyt folytatni. Az akadályok után ügyességi versenyt kell sikerrel venni.